2020 m. gegužės 17 d., sekmadienis

BUS SMAGU

 Šiandien mane pažadino mažytis ančiukas, kuris gailiai kreksėjo, nes pramiegojo ir nespėjo į ryto muzikinį paradą. Jo visi draugai linksmai žygiavo grodami instrumentais, o jam neliko jokio instrumento. Bet parado vedlys pasigailėjo ančiuko ir jam surado dar vieną instrumentą. Pažiūrėk filmuką ir pasakyk, kuo grojo ančiukas, paršelis, dramblys, pelė ir beždžionėlė.

Atpažink muzikos instrumentus:

Taip linksmai keliaudami, visi atžygiavo prie miško. Ten jų jau laukė meškutis, voverytė, ežiukas ir kiškutis su savo vaišėmis. Visi susėdo ant pievelės ir pradėjo smaguriauti. O ko tu lauki? Pasiimk du šaukštus ir pasivaišink kartu su žvėreliais.

Skani daina. I. Mažuikaitė. Pabandykite padainuoti, o intarpuose pagroti šaukštais:


Skaniai pasivaišinę, žvėreliai pradėjo žaisti. Gal norėtum pažaisti kartu su jais? 

Atpažink muzikos instrumentus. Kompiuterinis žaidimas.

Žaidimas taip patiko visiems, kad jie iš to džiaugsmo pradėjo ploti. Bet dramblys plojo vienaip, pelytė kitaip, o paršelis su ežiuku dar savaip. Ir jiems gavosi kažkokia makalienė. O tikriems muzikantams tai ne lygis. Todėl parado vadovas įsijungė savo telefoną ir parodė žvėrims filmuką, kaip tikri muzikantai turėtų ploti. Pažiūrėkim drauge ir pakartokim.

Ritmas. Pakartok.

Žvėrys taip smagiai plojo, kad jų kojos pačios pradėjo kilnotis ir trepsėti.Tada jie sukūrė vaikams polką.
Polka taip patiko visiems, kad ją išmoko šokti net sniegynuose gyvenantys pingvinai. Pamėginkite pašokti ir jūs. 

Šokis. Pingvinų polka.

Bet jau saulytė pradėjo klotis savo debesų patalėlį ir žvėreliams atėjo laikas grįžti namo. Jie susirinko savo instrumentus ir linksmai grodami pasuko atgal.
Būtinai parašyk man, ar tau buvo smagu.

1 komentaras: