2020 m. balandžio 19 d., sekmadienis

GARSŲ MIESTAS (3-6 m.)

Girdi, aplink tave pilna visokių garsų: tai ir paukščiai už lango čiulba, ir mama šalia kažką tau sako, ir tu pats sugebi išleisti daugybę garsų. Pabandyk: suplok, pacaksėk liežuviu, treptelk. Tu esi tiesiog garsų meistras. Ir šie garsai visi skirtingi. Jie pas tave atkeliauja iš garsų miesto, kuris yra visai šalia. Apsidairei ir nieko nematai? Todėl kad į miestą galima patekti tik pro stebuklingas duris, kurios yra nematomos. Nori jas atidaryti? Tada užsimerk ir garsiai ištark:
 - Tuk, tuk, tuk, 
Tuk, tuk, tuk,-
Mieste, įsileisk vidun.
Gali atsimerkti, nes mes jau Garsų Mieste. Patekome į pačią didžiausią ir pagrindinę miesto gatvę - Melodijos alėją. Mieste yra daugybė mažesnių gatvių ir gatvelių, takų, takelių, kurių pavadinimų tu neprisiminsi, bet jie visi veda į miesto širdį - Muziką. Pasivaikščiokime pagrindine gatve ir apsidairykime. O kad mes nepasiklystumėme, mus lydės šios alėjos gyventojai, kurie ir aprodys miestą:

Melodija. Melodijos alėja.:

Girdite, kaip skamba mūsų pagrindinė gatvė? Nes jos namai, gyventojai, parduotuvės ir viskas aplink susideda iš įvairių garsų, kurie rikiuojasi tam tikra tvarka ir suskamba tik šioje alėjoje. Todėl ši gatvė ir buvo pavadinta Melodija.
O, negali atplėšti akių nuo šios vitrinos? Taip, už jos yra vaikų žaidimų kambarys. Gerai, trumpam užsukam čia.

Instrumentų žaidimų kambarys. Pažaiskime. Paklausyk, kaip skamba skirtingi instrumentai ir pažiūrėk, kiek jų daug. Gal kurį nors ir tu atpažinsi?

Keliaukime toliau. Pažiūrėk, aš matau tavo tėtį. Jis kitoje, Ritmo gatvėje. Užsukam ten pažiūrėti. O, mus visus kviečia užeiti į vidų. Sėdam ant kėdutės, pasiimam du pieštukus ir pajodinėjam drauge su visais:

Ritmavimas. Komediantų galopas.:

 Visai smagiai čia mes pažaidėm. Ša, lyg girdžiu iš kitos gatvelės tavo mamytės balsą? Taip, pažiūrėk, tai tavo mama, kuri stovi prie parduotuvės vitrinos ir niekaip negali išsirinkti muzikinės dėžutės. Eime, padėkime jai. Gal ši?:

Muzikinė dėžutė:

O gal ši:

Galvoju, kad pirkti reikia šią:
O kurią jūs išsirinkote? Parašykite man arba nupieškite ir atsiųskite.
Grįžkime į Melodijos alėją, nes ten mačiau daug kavinukių. Būtų neblogai užkąsti. Manau, žinau, ką vaikai mėgsta. Jei atspėjau, tai padainuokime visi:

Dainavimas. Šokoladinė dainelė. Saulės vaikai:

Pasmaguriavote? Žiūrėkit, mūsų Melodijos alėja atvedė į Garsų Miesto širdį. Miesto širdis, kurios vardas Muzika, visada skamba, nes į ją subėga visos miesto gatvelės. Tik širdis, kaip ir tu, kiekvieną kartą būna kitokia: kartais liūdna, kartais padūkusi, o kartais susimąsčiusi. Šiandieną ji skamba taip:

Muzikos klausymas. Atpažink dainelę: 

Atpažinai? Tai prisimink, kokio tavo žaisliuko šiandien gimtadienis ir bėk jo pasveikinti.      

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą