2020 m. balandžio 19 d., sekmadienis

AŠ TAVE SURASIU (lopšeliui)

 Ar žaidėte kada slėpynių? Kas labiau patinka, slėptis ar ieškoti? Man tai ieškoti, nes kai randi paslėptą daiktą, gali pasijusti tikru sekliu. Todėl kviečiu jus visus pabūti sekliais. O ko mes ieškosime? Paklausykite.

Dainavimas. Mano batai buvo du.:

Šaunuoliai, supratote. Ieškosime dingusio batuko. Kurgi jis galėjo pasislėpti? Gal ant stogo? Labai atsargiai lipkime laiptais ir paieškokime jo ten. Tačiau pirmus tris žingsniukus ženkime  dainuodami laiptukų vardus: DO - RE - MI.

Vokalinė melodinė slinktis į viršų (do - re - mi) ir žemyn (mi - re - do).:

Ten, viršuje bato nėra. Kurgi jis pasislėpė? Gal batsiuvio vilko paklauskim, gal ten mūsų batukas? Tik mes su vilku žmonių kalba nesusikalbėsime. Reikia vilkų kalba šnekėt, kad mus suprastų. Taigi, jei išmoksite vilkų kalbą, gal mums ir pasiseks. Pasakysiu jums paslaptį - kai tik vilkas užstaugs, jūs turite pamėgdžioti jį ir pastaugti garsiau bei ilgiau už jį. Tada vilkas mūsų išsigąs ir pabėgs iš savo dirbtuvės, o mes ramiai galėsime paieškoti pradingusio bato. Pasiruošę? Pradėkime.

Ilgai tęsiamos natos balsėmis. Pasaka apie batsiuvį vilką.:

Batuko ir  vilko dirbtuvėje neradome. Ar kojytės mūsų dar nepavargo? Patikrinkime. 

Kojyčių šokis. Diemedis. Bala žino kas.: 

Ieškom toliau. O, pažiūrėkit, mūsų batukas slepiasi čia.:
Kodėl jis pasislėpė nuo vaikučio? Nežinote? Tai paklausykite dainelės ir sužinosite.

Dainelė - atsakymas. Kas man valo batukus.:

Jei teisingai atsakėte, gausite geriausio seklio medalį, į kurį įklijuokite savo nuotraukytę arba nupieškite savo veiduką ir atsiųskite man. Labai lauksiu. Iki.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą